In kleine groepen kunnen planners meer inzicht krijgen in de mogelijkheden van de nieuwste versie van de TLNplanner. Alle functies komen daarbij aan de orde.

De werkzaamheden van de hedendaagse transportplanner zijn vaak sterk aan verandering onderhevig. TMS-en, WMS-en en FMS-en zorgen ervoor dat de planner van vandaag de dag steeds meer krijgt te maken met automatisering. Ook de TLNplanner verandert mee met de ontwikkelingen in de sector. Tijdens de TLNplanner Masterclasses worden alle functionaliteiten die het routeplanprogramma rijk is gedemonstreerd door PTV Group, met een hoog ‘oh, kan dat ook allemaal’-gehalte tot gevolg.

Masterclass

Het idee om een TLNplanner Masterclass te organiseren, is niet nieuw. Vorig jaar is hiermee, met de uitrol van de TLNplanner internetversie, een start gemaakt. Doordat er in kleine groepen van maximaal circa vijftien mensen wordt gewerkt, is er veel ruimte voor interactie. Deze vorm werkt goed, gezien het feit dat het aantal deelnemende planners ten opzichte van vorig jaar is verdubbeld. In vier sessies door het land wordt getracht zoveel mogelijk bedrijven te bereiken. Benjamin de Gruiter van PTV Group vertelt de aanwezigen in 2,5 uur wat de mogelijkheden zijn met de TLNplanner internet. Achter de vele knoppen die het programma rijk is, bevindt zich een scala aan functies die in de TLNplanner Masterclass allemaal worden behandeld. Discussies tussen verladers en vervoerders vormden 16 jaar geleden de aanleiding voor PTV-Ordis, de huidige PTV Group, om samen met TLN het product TLNplanner in de markt te zetten. Vanaf die tijd was de kilometerdiscussie ten einde. Vandaag de dag werkt de TLNplanner nog steeds met standaarden voor verschillende voertuigprofielen. De kracht van het product zit hem in die standaarden. ‘Dus daar moeten we niet aan komen’, aldus Wout van den Heuvel, één van de coördinatoren voor de TLNplanner binnen TLN.

Internetversie

Een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van de routeplanner is de overstap van dvd naar internet geweest. Hierdoor is PTV in staat het programma sneller en vaker te updaten. Denk hier bijvoorbeeld aan de toltarieven in de verschillende landen en eventuele wijzigingen in het kaartmateriaal. Maar ook het software-technische aspect is met de internetversie van TLNplanner verder door te ontwikkelen. Neem bijvoorbeeld de Data Manager. In de dvd-versie was de adresmonitor, de voorganger van de Data Manager, een kostbare optie. Met de internetversie is de Data Manager een standaard onderdeel van het product geworden. Handig voor bedrijven die inzicht willen krijgen in waar hun klanten precies zijn gevestigd en ook optimale routeringen willen maken tussen de verschillende klanten.

Voor- en nacalculatie

De voorstelrondes tijdens de verschillende TLNplanner Masterclasses in het land leerden dat de planners het product vooral gebruiken voor de voor- en nacalculatie van hun transporten. ‘Vorig jaar organiseerden we voor de eerste keer masterclasses samen met TLN’, vertelt De Gruiter. ’Je merkt dat het aantal deelnemers toeneemt en er meer inhoudelijk vragen worden gesteld in vergelijking met vorig jaar. De nieuwe internetversie wordt meer en meer gebruikt, dus de planners worden enthousiast als ze zien wat ze allemaal met het programma kunnen doen.’ Het is aan TLN/PTV Group om te laten zien dat planners meer kunnen doen met de TLNplanner dan alleen van A naar B routeren. Uiteraard blijft het programma uitermate geschikt voor deze taak en is voor- en nacalculatie zeer belangrijk. De overige opties van het programma zijn echter minstens zo interessant.

Auteur is consultant bij TLN

Test 15 dagen gratis

Nu testen »

TLNplanner aanschaffen

Bestel direct »

Gratis online demo TLNplanner

Vraag nu aan »

x

Verhoging Duitse Maut vanaf 1 december 2023!

icon tlnplanner tracing

Bereken nu de impact van de Duitse tolverhoging met TLNplanner!

 

Test gratis! »