Tolkosten berekenen voor uw vrachtwagens kan de nodige helderheid opleveren voordat u of uw chauffeurs de weg op gaan. Voor vrachtwagens gelden andere tarieven dan voor personenauto's. Bovendien verschillen de tolkosten vaak per land en willen er na verloop van tijd nog weleens veranderingen optreden in de tarieven. Zo betaalt u vanaf 2018 op elke B-weg Duitse tol en kent België vanaf 2016 een geheel nieuw tolsysteem. Ondanks de nieuwe veranderingen wilt u natuurlijk nog steeds routes rijden die zo efficiënt mogelijk zijn. Creëer routes waarin belangrijke zaken als verkeersinformatie, emissieberekening, tolkosten en geocoding ingecalculeerd zijn. Vermijd op die manier tolwegen en bespaar kosten met de hulp van PTV Group.

Gebruiksvriendelijke toll calculator

Tolkosten kunnen op den duur behoorlijk oplopen en vormen zo een flinke kostenpost voor uw bedrijf. Dat is zonde, aangezien deze kosten voor een groot deel te vermijden zijn. Met een toll calculator krijgt u een accuraat overzicht van de totale uitgaven. Houd gemakkelijk rekening met de tolkosten in uw begroting en kom nooit meer voor onaangename verrassingen te staan. Plan bovendien uw routes voordeliger door reeds besloten tol verhogingen in uw kostensimulatie op te nemen. Dankzij de gebruiksvriendelijke interface van onze toll calculator ziet u in één oogopslag de route die u wilt rijden en de daaraan verbonden kosten. Zo wordt het voor u een stuk eenvoudiger om de tolkosten te berekenen van uw vrachtwagens. PTV Group biedt:

  • data die altijd up-to-date is;
  • de mogelijkheid om tolwegen te omzeilen;
  • een exact overzicht van de tolkosten;
  • informatie over toekomstige tariefwijzigingen.

De data van PTV Group is niet beperkt tot Nederland, maar is beschikbaar voor veel verschillende landen in de wereld. Dat is wel zo handig wanneer u door meerdere landen moet rijden om op uw plek van bestemming aan te komen. Bepaal de meest effectieve en voordelige route door de tolkosten van diverse routes tegenover elkaar te zetten. Ook als u onverwacht een omleiding moet volgen of te maken krijgt met pech onderweg, kunt u met behulp van de toll calculator verstandige keuzes blijven maken. Voorkom onnodige kosten en inefficiëntie door te kiezen voor de plan algoritmes van PTV Group.

Accurate tol berekeningen

Handmatig tol berekeningen maken kost veel onnodige tijd en moeite. De toltarieven en afspraken in Europa verschillen in grote mate van elkaar, waardoor u al snel het overzicht verliest. In Duitsland betaalt u bijvoorbeeld op iedere snelweg en bundesstrasse de zogenaamde LKW-Maut wanneer uw vrachtwagen 7,5 ton weegt of meer. De precieze kosten hangen onder meer af van het aantal assen dat uw voertuig heeft en de emissiecategorie waarin hij zich bevindt. In België draagt u alleen een kilometerheffing en geen verkeersbelasting af wanneer uw wagen een totaalgewicht heeft dat tussen de 3,5 en 12 ton ligt. Het is niet langer een onmogelijke klus om de tolkosten te berekenen van uw vrachtwagens dankzij het heldere totaalbeeld dat PTV Group voor u creëert. Wees altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en actuele tarieven. Verbeter bovendien de duurzaamheid van uw bedrijf door ook uw CO2-emissie te berekenen. Door bewuster met klimaatverandering om te gaan, ontwikkelt u zich tot een betrouwbaar, milieuvriendelijk bedrijf en bent u uw concurrenten een stap voor.

Tolkosten integreren in routeplanning

Tolkosten spelen niet alleen een belangrijke rol in het uiteindelijke kostenoverzicht van uw bedrijf, maar ook in uw routeplanning. Neem van begin af aan de tolwegen in ogenschouw tijdens het optimaliseren van uw routes. Het blijft bovendien niet alleen bij tolkosten berekenen voor vrachtwagens. Houd bijvoorbeeld ook rekening met tijdrestricties en voertuig parameters, zoals de laadcapaciteit en het snelheidsprofiel van uw vrachtwagen. Met de oplossingen van PTV Group heeft u bovendien de mogelijkheid om individuele modules, zoals tolkosten, te integreren in uw eigen software systeem. Verbeter de functionaliteit van uw eigen routeplanning software door gebruik te maken van onze betrouwbare technologieën. Zo combineert u uw eigen vakkennis met onze langdurige ervaring om snelle routes uit te stippelen. Snelle routes verminderen namelijk niet alleen uw transportkosten, manuren en de hoeveelheid CO2-uitstoot, maar leveren ook nog eens tevreden klanten op. Immers, hoe sneller u ter plaatse bent, hoe beter u de nodige service kunt bieden. Wilt u weten hoe de oplossingen van PTV Group uw routeplanning kunnen optimaliseren? Heeft u nog vragen over onze precieze aanpak? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Test 15 dagen gratis

Nu testen »

TLNplanner aanschaffen

Bestel direct »

Gratis online demo TLNplanner

Vraag nu aan »

x

Verhoging Duitse Maut vanaf 1 december 2023!

icon tlnplanner tracing

Bereken nu de impact van de Duitse tolverhoging met TLNplanner!

 

Test gratis! »