Google Maps is in veel situaties een handige routeplanner, maar voor het berekenen van de beste routes voor uw vrachtwagens, is een professioneel routeplanningssysteem voor vrachtwagens verreweg de beste optie.

Elke logistiek manager moet de vrachtwagenroutes, transportkosten en aflevertijd in de gaten houden en weet dat de balans tussen deze factoren de sleutel is tot een goede service voor de klanten. 

Als u Google Maps vertrouwt voor het plannen van uw vrachtwagenroute, zonder dat u het 'voertuigprofiel' kunt selecteren, krijgt u beslist de snelste route voor een kleine personenauto. Maar, afgezien van het risico dat u milieuzones tegenkomt, leidt deze route mogelijk door nauwe straatjes, door een drukke stad en onder bruggen met een lage doorrijhoogte. Een route die voor de vrachtwagenchauffeur alleen maar stress oplevert.

Aangezien Google Maps er geen weet van heeft dat uw vrachtwagen veel groter en lastiger te besturen is dan een personenauto, loopt u het risico dat uw vrachtwagen ergens midden in een drukke binnenstad vastloopt. Met als gevolg dat goederen te laat worden afgeleverd en dat de frustraties onderweg en op kantoor hoog oplopen.

Het feit dat Google Maps verre van optimaal is, zit hem simpelweg in de informatievoorziening tijdens het plannen. Tijdens het plannen van de route wordt geen rekening  gehouden met specifieke vrachtwagenkosten zoals benzinekosten, uurtarief chauffeur en ook tolkosten. Google Maps houdt daarnaast geen rekening met de menselijke factor, zoals rij- en rusttijden voor uw chauffeur of de tijd die gemoeid is met het laden en lossen en leveren aan uw klanten ter plaatse. Vervoerders hebben op deze manier geen overzicht wat een vrachtwagenroute precies kost.  Op basis waarvan kunnen zij dan correcte vervoerskosten opnemen in offertes?

Wat eerst een snelle oplossing leek te zijn, door gewoon een adres in te voeren in Google, kan zomaar een lange én dure omweg worden.

Waarom een professionele vrachtwagen routeplanner?

Een professionele routeplanner zoals TLNplanner plant de route die Google Maps niet kan berekenen. Dit is niet alleen de snelste en meest efficiënte route om uw goederen van A naar B te vervoeren, maar ook de meest optimale route voor vrachtwagens, inclusief een overzicht van alle kosten van het transport.

TLNplanner houdt rekening met alle relevante parameters voor vrachtwagens. Zoals tolkosten, brughoogtes, het voertuigprofiel van uw vrachtwagen, emissieberekening en ook tunnelrestricties voor ADR voertuigen. Op basis daarvan kunt u nauwkeurige vervoerskosten opnemen in de offertes aan uw klanten. Daarbij kunt u met TLNplanner ook  de opeenvolgende stops optimaliseren en ervoor zorgen dat uw klanten de allerbeste service krijgen. Test TLNplanner vijftien dagen gratis.

Test 15 dagen gratis

Nu testen »

TLNplanner aanschaffen

Bestel direct »

Gratis online demo TLNplanner

Vraag nu aan »

x

Verhoging Duitse Maut vanaf 1 december 2023!

icon tlnplanner tracing

Bereken nu de impact van de Duitse tolverhoging met TLNplanner!

 

Test gratis! »