De CO2-uitstoot van bedrijfswagens is hoog. Volgens een lijst die Transport & Milieu opstelde varieert de uitstoot van bestelbusjes tussen de 109 en 263 gram CO2 per kilometer. Wilt u weten wat de emissie van uw bedrijfsauto’s en vrachtwagens is? Bereken dit eenvoudig met de hulp van TLNplanner.

Waarom CO2-uitstoot berekenen zo belangrijk is

Een vrachtwagen stoot veel schadelijke stoffen uit, waaronder CO2, methaan, stikstofoxiden en fijnstof. Door de nieuwe EU-regelgeving omtrent CO2 is het cruciaal om op de hoogte te zijn van de uitstoot van uw eigen bedrijfswagens. Vanaf 2025 moeten Europese trucks en touringcars namelijk 15 procent minder uitstoten dan nu het geval is. In 2030 moet de uitstoot 30 procent lager zijn. Uitstoot verminderen begint bij CO2 berekenen. Pas dan weet u immers hoe groot het probleem is en kunt u daadwerkelijk stappen gaan zetten.

Hoeveelheid CO2 en fijnstof per gereden kilometer berekenen

Bereken de CO2 emissie van bedrijfswagens aan de hand van enkele variabelen:

  • voertuigprofiel;
  • gewicht van de bedrijfswagen;
  • de helling;
  • het aantal afgelegde kilometers.

Op basis hiervan ontvangt u een uitgebreid en gedetailleerd uitstoot-rapport, waarin er niet alleen aandacht is voor CO2-uitstoot, maar ook voor andere schadelijke stoffen zoals fijnstof, methaan, zwaveldioxide en stikstofoxiden. Op die manier krijgt u een compleet beeld van de emissies van uw bestelauto of vrachtwagen.

CO2-uitstoot compenseren met behulp van myclimate

De berekening van de CO2 uitstoot van uw bedrijfswagens is een eerste stap in de goede richting. Maar vervolgens is het natuurlijk ook de bedoeling dat u iets doet met deze informatie. Gelukkig zijn er verschillende opties om de emissie van uw bedrijfsvoertuigen te verminderen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om uw CO2-emissie te compenseren. De non-profit organisatie myclimate berekent en compenseert uw uitstoot door geld te investeren in klimaatprojecten en duurzame energie. U betaalt dus net wat meer om uw uitstoot te verminderen en draagt zo uw steentje bij aan een beter milieu.

Plan milieubewuste routes en verminder de CO2-emissie van uw bedrijfswagens

Beter nog dan het compenseren is natuurlijk het verminderen van uw CO2-uitstoot. Met behulp van een milieubewuste routeplanner kiest u altijd voor de meest efficiënte en duurzame route. Zo voorkomt u dat u uren in de file staat en daardoor meer benzine verbruikt en schadelijke gassen uitstoot dan nodig. TLNplanner houdt rekening met wegwerkzaamheden en opstoppingen en zorgt ervoor dat u veilig en snel op de plaats van bestemming aankomt. Uw klanten zullen u dankbaar zijn, niet alleen vanwege de snelle bezorging, maar ook vanwege uw milieubewuste houding.

 

Test 15 dagen gratis

Nu testen »

TLNplanner aanschaffen

Bestel direct »

Gratis online demo TLNplanner

Vraag nu aan »

x

Verhoging Duitse Maut vanaf 1 december 2023!

icon tlnplanner tracing

Bereken nu de impact van de Duitse tolverhoging met TLNplanner!

 

Test gratis! »