CO2 berekenen

De hoeveelheid CO2 berekenen die u tijdens uw rit uit gaat stoten? Of wilt u erachter komen hoe u uw goederen zo milieuvriendelijk mogelijk kunt vervoeren? Probeer de routeplanner van TLNplanner eens uit! Hiermee kunt u gemakkelijk uw CO2 uitstoot berekenen én een efficiënte route plannen. Door het efficiënte systeem kunt u optimale routes plannen, de precieze transportkosten berekenen, groene logistiek handhaven, persoonlijk & snel plannen en veilig de weg op! Bekijk snel wat de TLNplanner voor u kan betekenen.

CO2 berekenen met TLNplanner

CO2 is schadelijk voor het milieu en daarom is het van belang dat u hier zo min mogelijk van uitstoot. Steeds meer bedrijven willen weten hoeveel CO2 uitstoot hun transport veroorzaakt. Eén van de functionaliteiten van de TLNplanner is emissieberekening. Bij het berekenen van de CO2 uitstoot houdt de TLNplanner rekening met het type voertuig, het gewicht en de helling. Door de stichting myclimate kunt u de CO2 uitstoot direct compenseren. Door nu al te beginnen met het berekenen van uw CO2 uitstoot en deze te verminderen en te compenseren, bent u goed voorbereid op de toekomstige regelgeving. Daarnaast kunt u de uitgebreide uitstoot-rapportage als concurrentievoordeel gebruiken.

Zo berekent u uw CO2 uitstoot

In een tijd waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, kan uw bedrijf uiteraard niet achterblijven. Om uw CO2 emissie te beperken moet u eerst op de hoogte zijn van de hoeveelheid schadelijke stoffen die u op dit moment uitstoot. Uw CO2 berekenen gaat als volgt:

  • selecteer het bijpassende voertuigprofiel;
  • vul in wat uw plaats van bestemming is;
  • laat TLNplanner de route voor u berekenen;
  • ontvang een uitgebreid uitstootrapport.

In het rapport dat u vervolgens voor u hebt, vindt u een overzicht van alle relevante emissies. Niet alleen de hoeveelheid CO2 wordt berekend; ook andere schadelijke stoffen als ammoniak, zwaveldioxide en methaan worden in kaart gebracht. Zo ontdekt u eenvoudig waar u nog vooruitgang te boeken hebt.

CO2 berekenen én compenseren

CO2 berekenen is de eerste, maar zeker niet de laatste stap in het verbeteren van uw duurzaamheid. Welke opties hebt u nu u weet hoeveel CO2 u uitstoot? Een maatregel waar u vast wel vaker van hebt gehoord is CO2 compensatie. Steeds meer consumenten kiezen ervoor om hun vliegreis te compenseren. Door de uitstoot van uw bedrijfsauto’s en vrachtwagens te compenseren, laat u zien dat u het klimaat serieus neemt en bereid bent een stap verder te gaan dan veel andere bedrijven. Daarmee verhoogt u uw eigen geloofwaardigheid. Via TLNplanner compenseert u uw uitstoot gemakkelijk via myclimate. Dit is een non-profitorganisatie die investeert in duurzame projecten.

TLNplanner gebruiken

Wilt u direct uw CO2 berekenen of wilt u eerst meer informatie over onze routeplanner? Neem dan gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord. U kunt de TLNplanner ook direct online bij ons bestellen. Wilt u zeker weten dat de TLNplanner bij u past? Vraag dan de gratis testversie aan en probeer het 15 dagen lang.

Co2 berekenen met software van TLN Planner.

Test 15 dagen gratis

Nu testen »

TLNplanner aanschaffen

Bestel direct »

Test 15 dagen gratis

Nu testen »

TLNplanner aanschaffen

Bestel direct »

Gratis online demo TLNplanner

Vraag nu aan »