Softwareoplossingen voor optimale dienstverlening

“Wij zijn continu bezig met het verder verbeteren van onze dienstverlening”, zegt projectmanager Melissa Clinton van shortsea-rederij Eucon. “Daarom werken wij met de nieuwste software-oplossingen. PTV Group, waarvan wij de producten TLNplanner en xServer gebruiken, is op ICT-gebied al jaren een belangrijke partner van ons.”

Eucon Shipping & Transport Ltd., dat in Nederland gevestigd is in Rotterdam, maakt deel uit van de Irish Continental Group (ICG). Dat bedrijf is de grootste scheepvaartonderneming van Ierland. Zelf is Eucon marktleider in het verzorgen van door-to-door containervervoer en feeder overslagservices tussen Ierland en het Europese vasteland. “Wij beschikken over een vloot met moderne, snelle schepen”, vertelt Clinton. “Daarmee onderhouden we onder meer LoLo-lijndiensten (lift-on/lift-off, red.) tussen Rotterdam en Antwerpen en de havens van Dublin, Cork en Belfast. In totaal gaat het om elf afvaarten per week. Vanuit Rotterdam en Antwerpen bedienen we met onze door-to-door containerservice twintig landen op het Europese continent. Daarbij maken we gebruik van de weg, het spoor en de binnenvaart. Tevens beschikken we over een eigen vloot van ruim 3.500 containers van verschillende maten en types.”

Voortdurend vernieuwen

“Wij opereren in een snelle, dynamische markt”, vervolgt Clinton. “Om onze klanten een optimale dienstverlening te kunnen bieden, moeten wij ons voortdurend vernieuwen. We besteden daardoor veel aandacht aan het opleiden van personeel en werken met de nieuwste technologie. Wat betreft dat laatste spelen de producten van PTV Group een grote rol in ons bedrijf. Die softwareleverancier is een belangrijke partner waarmee we al jaren samenwerken. Net als wij streven ook zij altijd naar continue verbetering en ontwikkeling. Onze samenwerking begon ongeveer 18 jaar geleden met TLNplanner, de standaard online routeplanner in de logistieke sector waarmee we alle ritafstanden berekenen. Bijna vijf jaar geleden namen we een nieuw ERP-systeem in gebruik waarmee we samen met softwareontwikkelaar Softpak en de PTV Group de xServer-modules xRoute en xLocate geïntegreerd hebben. Het voordeel hiervan is dat calculaties van ritafstanden en tolkosten slechts één keer ingevoerd hoeven worden en vervolgens in het hele proces kunnen worden toegepast, van de offerte tot en met de facturatie. Dit leverde een grote efficiëntieslag op.”

In realtime

Een ander voordeel van xServer is volgens Clinton dat het systeem ritafstanden automatisch in realtime aanpast als er wijzigingen in een gepland transport zijn, zoals bijvoorbeeld het toevoegen van een loslocatie. “In de snelle markt waarin wij opereren, is deze functionaliteit noodzakelijk. Via xServer kunnen we alle calculaties realtime actualiseren zodat elke afdeling altijd over de meest recente ritcalculaties beschikt. Die informatie geeft ons meer inzicht in de ontwikkeling van de door ons uitgevoerde transporten en helpt bij het maken van strategische keuzes.”

Van de xServer-module xMap maakt Eucon eveneens gebruik. “Daarmee kunnen we de meest actuele kaarten oproepen, ritten visualiseren en op die manier routes optimaliseren en de beste planning maken. De PTV xServer-modules bieden nog meer mogelijkheden om onze operatie en dienstverlening verder te optimaliseren. Ons einddoel is om alle transportcalculaties en planningsvraagstukken via xServer te laten lopen in ons ERP-systeem. Die slag verwachten we medio 2019 te kunnen maken.”

Download deze klantcase in pdf »

Gebruik net als Eucon ook TLNplanner »

Test 15 dagen gratis

Nu testen »

TLNplanner aanschaffen

Bestel direct »

Gratis online demo TLNplanner

Vraag nu aan »

x

Verhoging Duitse Maut vanaf 1 december 2023!

icon tlnplanner tracing

Bereken nu de impact van de Duitse tolverhoging met TLNplanner!

 

Test gratis! »