Menu

nl   en   fr

but-googleplus-mbut-linkedin-mbut-twitter-m

"Automatisch de juiste versie en updates"

Groover International, gevestigd in Ranst – België, is een dienstverlenend transportbedrijf met een 25-tal bekwame medewerkers. Het bedrijf is sinds de oprichting in 1995 uitgegroeid tot een middelgrote onderneming met een wagenpark bestaande uit 20 trekkers, 42 opleggers, 1 interventievoertuig en 4 lichte vrachtwagens. Het transport varieert van volle vrachten - en in mindere mate ook van deelzendingen - in de Benelux. Groover International is binnen Europa vooral actief in Duitsland (Ruhr), Frankrijk en Zweden.

Eerste ervaring TLNplanner internet

Groover International is via beroepsorganisatie Transport & Logistiek Vlaanderen, destijds bekend onder de naam SAV, in aanraking gekomen met TLNplanner. In eerste instantie werkten zij geruime tijd met TLNplanner DVD om de routes voor het transport te berekenen. De jaarlijkse updates installeren kost echter veel tijd en deze tijd is niet altijd beschikbaar. Met als gevolg verschillen in afstand met andere vervoerders die wel de meest recente versie hebben. De software nam tevens door het gedetailleerde kaartniveau veel ruimte in beslag op de harde schijf.

Met de overstap naar TLNplanner internet behoren deze ongemakken tot het verleden. Groover International heeft nu altijd de meest recente versie tot zijn beschikking, updates worden automatisch uitgevoerd en er zijn geen installatiekosten meer. Daarnaast is TLNplanner vanaf iedere locatie met een internetverbinding te raadplegen. Hierdoor zijn medewerkers niet meer gebonden aan een vaste werkplek. Dit zorgt voor meer flexibiliteit tijdens het plannen.

Inzet TLNplanner internet

TLNplanner is veelvoudig inzetbaar en blijkt op meerdere manieren een eersteklas hulpmiddel . TLNplanner zorgt ervoor dat middelen en mensen efficiënt ingezet worden en beschikt onder andere over de volgende functies: berekenen van tijd, kilometers en tol, routeberekening en nacalculatie. Via de teleroute koppeling zoekt de planafdeling retourladingen die in de buurt van gereden routes liggen, waardoor de wagens zelden leeg rijden. Ook wordt de TLNplanner incidenteel ingezet om te bepalen hoe laat een chauffeur moet vertrekken om op het afgesproken tijdstip op de laad- of losplaats aan te komen. De planners kunnen TLNplanner internet gebruiken om een indicatie van de verwachte aankomsttijd door te geven aan klanten Op deze manier verhoogt Groover International de service naar haar klanten toe.

wagen-webGebruikersgemak

Groover International maakt dagelijks gebruik van de functie favoriete adressen. In deze functie kunnen maximaal zes adressen als favoriet bestempeld worden. Wat Groover International betreft wordt dit aantal verhoogd! "Het is echt heel handig, omdat een favoriet adres aanklikken véél vlugger gaat, dan telkens het hele adres in typen,"aldus operations manager Krista Moulaert. In de toekomst zal dit ook tot de mogelijkheden behoren want de PTV Group werkt momenteel aan een update om het aantal favoriete adressen te verhogen.

TLNplanner internet is niet alleen voor planners handig, het biedt namelijk ook ondersteuning voor de chauffeurs. Bij twijfel over de te volgen route wordt er onmiddellijk meegekeken in TLNplanner en worden de juiste instructies gegeven. Daarnaast blijkt TLNplanner internet ook een uitkomst bij files en wegversperringen. Door een omgevingspunt toe te voegen kan er een nieuwe berekening gemaakt worden die laat zien welke omleiding het kortst en/of snelst is.

Enkel de oudere chauffeurs hebben tegenwoordig nog een landkaart bij zich. De jongere generatie vertrouwt meestal op hun GPS. Een afdruk van TLNplanner geeft een goede indruk van de te volgen route als ze een verdere rit moeten rijden. Met de berekening van alle mogelijke tolkosten en de Ecotaxe heeft Groover International weer eens gemerkt hoe uniek TLNplanner is. Geen enkel ander programma berekent zo snel en correct de tolkosten en routes op basis van de unieke TLN standaard.


but nu testen m

but-bestellen-m

Contact

Nederland
Tel.: +31 (0) 346 581 600
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


België
Tel.: +32 (0) 57 224 522
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


but nu testen m

but-bestellen-m

Wat is TLNplanner

Wat zijn de functionaliteiten?

Vrachtwagen routeplanning

icon-vrachtwagenWij hebben de gegevens.
U krijgt de optimale route.

Tol- en transportkostenberekening

icon-tol

Tolkosten en toeslagen maken uw offerte exact.

Emissieberekening

icon-emissieGroene logistiek met de emissieberekening van TLNplanner.

Volgorde- en tijdvensteroptimalisatie

icon-tijdMeerdere klanten per route en krappe venster tijden eisen een goede planning.

ADR voertuigprofiel

icon adrVeilig op weg met
gevaarlijke stoffen.

Data manager

Data managerPersoonlijk en sneller plannen.Lees meer over de functionaliteiten »