Menu

nl   en   fr

but-googleplus-mbut-linkedin-mbut-twitter-m

boekt tijdwinst met TLNplanner Internet

referentie hoyer

Vanuit alle Europese HOYER-kantoren krijgt de business unit Chemilog van HOYER Nederland aanvragen voor een kilometer- en kostencalculatie van transporten door Europa. Die voert Chemilog snel en nauwkeurig uit met TLNplanner Internet.

Dagelijks komt een constante stroom tariefaanvragen van collega’s uit heel Europa binnen bij Jeroen Dijkhuis, transportcalculator bij Chemilog in Rotterdam Botlek. “Die moeten binnen enkele uren beantwoord zijn zodat ze kunnen worden verwerkt in een definitieve prijsopgave aan de klant”, vertelt Dijkhuis. Dat is geen probleem dankzij TLNplanner Internet. “Het systeem is snel en staat dicht bij de werkelijkheid”, zegt Rajiv Lindenberg, Area Sales Manager bij HOYER Nederland en eveneens gebruiker van TLNplanner Internet.

Adress monitor

Dijkhuis en Lindenberg vinden TLNplanner Internet gebruiksvriendelijk. “Ik voer de straatnaam en het huisnummer van vertrekpunt of bestemming gedeeltelijk in en selecteer dan de juiste postcode”, licht Dijkhuis toe. Dit verloopt in de 2014-release van TLNplanner Internet nog eenvoudiger dankzij de nieuwe adress monitor. Adressen kunnen vanuit de eigen backofficesoftware worden geladen in TLNplanner, dat ze als point-of-interest op de kaart zet. Vaak voorkomende adressen zijn dan snel te zoeken en te selecteren op de kaart.

Tarief berekenen

Standaard staan bij HOYER het 40-tons en ADR-profiel ingesteld. Bij ADR-transporten geeft Dijkhuis naast de adresgegevens de tunnelcode op, waarna TLNplanner de optimale route en het aantal kilometers berekent. Waar nodig wordt daarbij rekening gehouden met de beperkingen voor een ADR-transport. “Bovendien zijn de tolkosten meteen te zien”, zegt Dijkhuis, die aangeeft dat hij via TLNplanner Internet ook snel een alternatief kan doorrekenen voor de aangevraagde rit. Kilometers en tol typt hij vervolgens in een Excel-sheet met HOYERs tariefstaffels. Ook in TLNplanner Internet kunnen kostenprofielen, staffels en tariefzones aangemaakt worden, maar HOYER gebruikt Excel omdat hierin ook specifieke zaken als vrije laad-/lostijden en chassishuur zijn vastgelegd.  “In Excel berekenen we de totale kosten van de rit”, zegt Dijkhuis. “Dat bedrag en de ritspecificatie geef ik door aan degene die de tariefaanvraag heeft gedaan.” Hij vertelt dat soms de transittijd van een rit wordt gevraagd. “Ook die kan ik snel met TLNplanner Internet berekenen.

Altijd up-to-date

HOYER Nederland werkt sinds eind 2013 met de Internetversie van TLNplanner. “Dat heeft als voordeel dat we zelf geen updates hoeven te installeren en iedereen met dezelfde, up-to-date versie werkt”, vertelt Lindenberg. Hij gebruikt het systeem ook voor het berekenen van de CO2–emissie van ritten. “Dat wordt bij tenders steeds vaker gevraagd.” Daarnaast maakt de afdeling HOYER Nederland Afrekening gebruik van TLNplanner Internet. “Zij berekenen er de ritten mee die onderaannemers voor ons rijden”, zegt Dijkhuis. “Aan de hand van de kilometers en de tol die TLNplanner aangeeft, worden de tarieven bepaald en afgerekend.”


but nu testen m

but-bestellen-m

Contact

Nederland
Tel.: +31 (0) 346 581 600
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


België
Tel.: +32 (0) 57 224 522
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


but nu testen m

but-bestellen-m

Wat is TLNplanner

Wat zijn de functionaliteiten?

Vrachtwagen routeplanning

icon-vrachtwagenWij hebben de gegevens.
U krijgt de optimale route.

Tol- en transportkostenberekening

icon-tol

Tolkosten en toeslagen maken uw offerte exact.

Emissieberekening

icon-emissieGroene logistiek met de emissieberekening van TLNplanner.

Volgorde- en tijdvensteroptimalisatie

icon-tijdMeerdere klanten per route en krappe venster tijden eisen een goede planning.

ADR voertuigprofiel

icon adrVeilig op weg met
gevaarlijke stoffen.

Data manager

Data managerPersoonlijk en sneller plannen.Lees meer over de functionaliteiten »