Venstertijden

Venstertijden zijn de momenten waarop vrachtwagens de binnenstad in mogen rijden om daar te laden en lossen. Daarom worden deze momenten ook wel de bevoorradingstijden genoemd. Bij uw routeplanning is het van essentieel belang om rekening te houden met deze venstertijden. Gelukkig is dit voor TLNplanner geen enkel probleem.

De kosten van venstertijden en voertuigbeperkingen

Steeds meer gemeenten kiezen ervoor de binnenstad steeds verder af te sluiten voor vrachtwagens en ander verkeer. Zo wordt het winkelgebied veiliger en schoner. Als bedrijf heeft u echter vooral last van deze maatregel. Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Levensmiddelenhandel (CBL) in 2003 blijkt dat venstertijden tot veel extra kosten leiden. Zo is de gemiddelde kostprijs van een rolcontainer, de meest gebruikte ladingdrager in de detailhandel, 37% hoger bij een filiaal in de binnenstad dan bij een ander filiaal. De voertuigbeperkingen brengen dus veel extra kosten met zich mee. In totaal zou er zelfs € 100.000.000 per jaar bespaard kunnen worden als er geen venstertijden of voertuigbeperkingen zouden zijn.

Venstertijden invullen in routeplanning

Venstertijden zijn dus de vooraf vastgestelde tijdstippen waarop vrachtwagens winkels in een bepaald gebied mogen bevoorraden. Deze tijden kunnen per gemeente verschillen, maar liggen meestal tussen de 7.00 en 11.00 uur. Bij de planning van uw route is het van belang dat de vrachtwagen op tijd vertrekt om binnen de venstertijden op de juiste plek te zijn. Om er zeker van te zijn dat uw koerier op het juiste tijdstip op de juiste plek is, houdt TLNplanner op de volgende manier rekening met venstertijden:

  • u voert de verwachte lengte van uw verblijf op het routepunt in;
  • u vult de tijdsvensters in waar u tijdens uw route mee te maken hebt;
  • TLNplanner berekent op basis van deze informatie de optimale route die uw koerier moet rijden.

TLNplanner houdt bij de routeberekening niet alleen rekening met de venstertijden, maar bijvoorbeeld ook met tolwegen, milieuzones en gewichtsbeperkingen. Deze factoren hangen natuurlijk ook af van het type voertuig waar uw chauffeurs in rijden. Daarom selecteert u altijd eerst het voertuigprofiel voordat u TLNplanner uw route laat berekenen. Zo weet de routeplanner precies welke restricties en kosten tijdens de transportplanning een rol spelen.

Het bijkomende voordeel van TLNplanner voor de venstertijden

Wat is nu het bijkomende voordeel van de TLN routeplanner als het op venstertijden aankomt? Door gebruik te maken van TLNplanner hoeft u minder kosten te maken. Het programma helpt u namelijk om het gehele logistieke proces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, waardoor u veel rijtijd en zo ook kosten bespaart.

TLNplanner gebruiken

Wilt u graag eerst de TLNplanner uitproberen voordat u hem aanschaft? Probeer dan nu onze gratis testversie en ontdek zelf hoe TLNplanner rekening houdt met venstertijden bij de routeplanning. Heeft u vragen over de functies van TLNplanner? Neem dan gerust contact met ons op.

venstertijden routeplanning

Test 15 dagen gratis

Nu testen »

TLNplanner aanschaffen

Bestel direct »

Gratis online demo TLNplanner

Vraag nu aan »

x

Verhoging Duitse Maut vanaf 1 december 2023!

icon tlnplanner tracing

Bereken nu de impact van de Duitse tolverhoging met TLNplanner!

 

Test gratis! »