De ideale route van een bestelauto met pakketten is anders dan die van een vrachtauto met gevaarlijke stoffen. En zelfs als de route identiek is, kunnen de kosten flink uiteenlopen. Dankzij de verschillende voertuigprofielen houdt u grip op het rendement van alle ritten.

Steeds meer binnensteden hanteren milieuzones waarin sommige voertuigen niet meer mogen komen. Een aantal bruggen en tunnels zijn niet berekend op grote en zware vrachtwagens. En voor vrachtauto’s met gevaarlijke stoffen of LZV’s gelden zelfs verplichte rijroutes.

TLNplanner houdt rekening met deze randvoorwaarden. U bepaalt zelf welk voertuigprofiel op uw rit van toepassing is. Vervolgens berekent TLNplanner wat de optimale route is en welke tijden, afstanden en kosten daarbij horen. Daarmee wint uw operatie aan efficiëntie, zowel op de weg als op kantoor.

screenshots tlnplanner voertuigprofielen

Voertuigprofielen

Plan uw routes op basis van belangrijke gegevens voor voertuigen. U kunt kiezen uit zes standaard voertuigprofielen, waarbij u de standaard uitkomsten genereert:

  • Zware vrachtauto 40T
  • Lichte vrachtauto 20T
  • Stadsdistributie 12T
  • Bestelauto (Koerier)
  • ADR
  • LZV

De profielen zijn zo ingesteld dat ze de optimale route berekenen, rekening houdend met tolwegen, milieu zones, gewichtsbeperkingen, transit traffic, brughoogtes en andere trajectbeperkingen.

Het is ook mogelijk een eigen profiel aan te maken van uw voertuig.

LZV voertuigprofiel & wegennetwerk

Tot voor kort was het niet mogelijk voor LZV-gebruikers om een route digitaal te plannen. Daar is nu een oplossing voor gevonden. PTV Group, TLN en de RDW hebben ervoor gezorgd dat het LZV-voertuigprofiel en het LZV-netwerk voortaan beschikbaar zijn binnen TLNplanner.

Zodra binnen TLNplanner het LZV-voertuig geselecteerd wordt, zal het wegennet dat geschikt is voor LZV’s oplichten in de kaart. Vooralsnog alleen in Nederland, maar het streven is om deze service later ook voor andere landen aan te bieden. TLN is blij met de nieuwe feature in TLNplanner. Het biedt vervoerders nu de mogelijkheid om ook LZV-routes snel en efficiënt te kunnen plannen.

Meer over LZV »

ADR voertuigprofiel

Veel bedrijven vervoeren gevaarlijke stoffen, het vervoer hiervan gaat niet altijd zonder risico. Om de risico’s zoveel mogelijk te beperken, houdt TLNplanner internet rekening met uw ADR-voertuig.

Speciaal ontwikkeld ADR voertuigprofiel in TLNplanner internet

  • Alle tunnelrestricties die er voor uw transport gelden worden meegenomen in het berekenen van de meest efficiënte route
  • Routes door heel Europa voor ADR-voertuigen worden berekend

Test 15 dagen gratis

Nu testen »

TLNplanner aanschaffen

Bestel direct »

Gratis online demo TLNplanner

Vraag nu aan »

x

ACTIE: tot 50% korting op Tender+!

icon tlnplanner tracing

Bestel deze (extra) functionaliteit met korting t/m 31 maart 2023.

 

Meer weten? »