Vrachtwagen routeplanner

Bent u op zoek naar een routeplanner die voor uw vrachtwagen de meest efficiënte route uitstippelt? TLNplanner is dé professionele vrachtwagen routeplanner die niet alleen de standaard route berekent, maar ook het brandstofverbruik en de CO2 uitstoot.

Efficiënte route met TLN routeplanner

Met de vrachtwagen routeplanner van TLN berekent u heel precies de optimale route die uw koerier moet rijden om op de plaats van bestemming aan te komen. Om deze route zo goed mogelijk te bepalen, houdt TLNplanner rekening met verschillende factoren:

  • venstertijden;
  • gewichtsbeperkingen;
  • brughoogtes;
  • tunnelrestricties;
  • rij- en rusttijden;
  • milieuzones;
  • tolwegen;
  • CO2 uitstoot.

Uiteraard hangen deze factoren ook samen met het type voertuig waar u in rijdt. Een vrachtwagen heeft immers met meer restricties te maken dan een gewone persoonsauto. Daarom is het belangrijk dat u vóór de routecalculatie het juiste voertuigprofiel selecteert. De ADR voertuigprofielen houden rekening met de zwaarte en grootte van uw wagen. Selecteer ‘lichte vrachtauto’ wanneer uw vrachtwagen niet zwaarder is dan 20 ton. Kies voor de optie ‘zware vrachtauto’ in het geval uw wagen maximaal 40 ton weegt.

Transportkosten berekenen

Deze vrachtwagen routeplanner gaat verder dan enkel het bepalen van uw route. Ook de tol- en transportkosten worden door TLNplanner in kaart gebracht. Of u nu door Nederland, Duitsland of door België rijdt, de routeplanner weet precies met welke toltarieven u te maken krijgt. Tijdens het bepalen van de route probeert TLNplanner een zo efficiënt mogelijk parcours uit te stippelen om de kosten zo laag mogelijk te houden. Op basis van het voertuigprofiel worden van tevoren al de totale kosten in kaart gebracht. Zo stelt u gemakkelijk voor vertrek een realistische offerte op. Geef bovendien eenvoudig aan op wat voor manier de kosten moeten worden berekend: per kilometer, per uur of als vaste kosten.

CO2 uitstoot bepalen en compenseren

Ook CO2 emissies brengt de vrachtwagen routeplanner zonder problemen in kaart. De vraag naar ‘groene logistiek’ wordt vandaag de dag steeds luider. TLNplanner stelt een uitgebreid uitstootrapport op op basis van uw voertuigprofiel en de desbetreffende route. Zo weet u precies welke schadelijke stoffen u uitstoot en hebt u meteen ook de mogelijkheid actie te ondernemen. Via myclimate compenseert u gemakkelijk uw CO2 uitstoot. Zo komt u niet alleen uw klanten tegemoet in hun streven naar duurzaamheid, maar houdt u zich ook keurig aan de regelgeving omtrent CO2 emissies. De EU streeft er namelijk naar in 2030 minstens 30 procent minder CO2 uit te stoten. Wees uw concurrenten een stap voor door nu al rekening te houden met uw uitstoot.

Routeplanner voor vrachtwagen proberen

Bent u benieuwd hoe de routeplanner van TLN werkt en of deze echt de meest efficiënte route voor uw vrachtwagen plant? Probeer dan onze gratis testversie! Heeft u vragen over de functies? Neem dan gerust contact met ons op.

Vrachtwagen routeplanner TLN Planner.

Test 15 dagen gratis

Nu testen »

TLNplanner aanschaffen

Bestel direct »

Test 15 dagen gratis

Nu testen »

TLNplanner aanschaffen

Bestel direct »

Gratis online demo TLNplanner

Vraag nu aan »