tlnplanner eta berekenen

Bereken o.a. CO2-uitstoot

tlnplanner eta berekenen

PDF export van uitstoot

tlnplanner eta berekenen

Klimaatdoelstellingen 2030

Bereken en rapporteer uw CO2-uitstoot en draag bij aan groene logistiek

Een CO2-berekening is cruciaal als uw bedrijf een bijdrage wil leveren aan de reductie van de CO2-uitstoot met 50 procent in 2030. Maar waarschijnlijk staat een berekening van de CO2-uitstoot niet op het dagelijkse takenlijstje van de planners. Met TLNplanner ziet u snel of uw vrachtwagens wel de meest efficiënte en milieubewuste routes rijden, het is uw CO2 calculator voor transport & logistiek.

tlnplanner eta berekenen

CO2 calculator voor transport: overzicht van emissies

De overheid en de maatschappij kijkt vooral naar de CO2-uitstoot, maar een vrachtwagen stoot meer uit. De CO2 calculator voor transport brengt alle verschillende emissies in beeld:

  • Koostolfdioxide (CO2)
  • Distikstofoxide (N2O)
  • Methaan (CH4)
  • Zwaveldioxide (SO2)
  • Stikstofoxiden (NO2)
  • Ammoniak (NH3)
  • NMVOS
  • Fijnstof
  • Koolmonoxide (CO)
functionaliteiten tlnplanner routeplanning rekening houden met

Green Logistics met uw CO2 calculator voor transport

Steeds meer bedrijven willen weten hoeveel CO2-uitstoot hun transport veroorzaakt. Daarnaast bestaan er wettelijke restricties. Frankrijk is het eerste Europese land waarin het sinds 2013 wettelijk is verplicht om de CO2-uitstoot voor transport in, van en naar Frankrijk aan te geven.

Met de emissieberekening van TLNplanner kunt u de vraag naar ‘groene logistiek’ al aan tijdens de routeberekening. Afhankelijk van het voertuig, het gewicht en de helling berekent TLNplanner alle relevante emissies van de route.

Deze uitstoot kan direct vanuit de routeplanner door de stichting myclimate worden gecompenseerd. Zo biedt u uw klanten groene logistiek, waarborgt u belangrijke concurrentievoordelen en bent u voorbereid op toekomstige regelgeving.

Rapportages van uw CO2-uitstoot

Met de CO2 calculator transport kunt u voor al uw ritten gedetailleerde uitstootrapportages opstellen. Deze rapportages bieden een overzicht van alle verschillende emissies. In één oogopslag ziet u welke voertuigen en welke ritten de grootste bijdrage aan uw CO2-uitstoot leveren.

TLNplanner biedt meer mogelijkheden. Wilt u weten of een andere route met minder hoogteverschillen leidt tot minder uitstoot? Bent u benieuwd naar het effect als u een ander vrachtwagen met een ander voertuigprofiel inzet? TLNplanner geeft u snel antwoord.

Test 15 dagen gratis

Nu testen »

TLNplanner aanschaffen

Bestel direct »

Gratis online demo TLNplanner

Vraag nu aan »

x

Verhoging Duitse Maut vanaf 1 december 2023!

icon tlnplanner tracing

Bereken nu de impact van de Duitse tolverhoging met TLNplanner!

 

Test gratis! »