Klopt uw offerte? Voor een exacte berekening moet u de te verwachten kosten kennen. Naast de transportkosten zorgt de vrachtwagentol voor een behoorlijke kostenpost. Met TLNplanner berekent u de tolkosten voor alle tol plichtige landen.

Tolkosten berekenen

Tolkosten zijn een belangrijke factor om rekening mee te houden bij het plannen van uw route of het opstellen van uw offerte. TLNplanner helpt u bij het uitstippelen van de efficiëntste routes en het opstellen van uw offertes.

Belgische kilometerheffing

Sinds 1 april 2016 betalen alle eigenaren van vrachtwagens met een maximum toegelaten massa van meer dan 3,5 ton een kilometerheffing in België. De Belgische kilometerheffing zal van toepassing zijn op autosnelwegen en op een aantal regionale en gemeentelijke wegen.

Met TLNplanner internet kunt u snel en accuraat de tolkosten in België mee berekenen in uw routeplanning. Deze professionele routeplanner zorgt voor actuele toltarieven binnen Europese landen. Op deze manier heeft u altijd beschikking over de actuele Belgische tol tarieven voor uw vrachtwagens en wordt u nooit meer verrast door extra kosten.

Meer over Tol in België »

Duitse tolkosten (maut) voor snelwegen en B-wegen (bundesstrasse)

Sinds 2015 geldt de Duitse LKW-Maut niet meer alleen voor vrachtwagens van 12 ton of meer, maar ook voor vrachtwagens met een minimaal gewicht van 7,5 ton. U betaalt deze tol als u gebruik maakt van de Duitse autosnelwegen. Deze wegen worden ook wel ‘bundesautobahnen’ genoemd en vallen onder het federale beheer. Er bestaat echter ook tol voor bundesstrasse. Dit zijn wegen buiten de snelweg, die ook onder de verantwoordelijkheid van de federale overheid vallen. In 2018 is het totale Duitse wegennet onder de tolheffing gebracht. Daardoor bedraagt het gehele mautplichtige wegennet nu ongeveer 55.000 kilometer!

De Duitse tol in 2019 wordt aanzienlijk hoger dan in 2018. In mei 2018 besloot Duitsland de tol voor vrachtwagens fors te verhogen, met zo’n 20 tot zelfs 60 procent. Vrachtauto’s met euroklasse 6 en vier assen betalen 60 procent meer dan voorheen.

Meer over Tol in Duitsland »

Nederlandse kilometerbeprijzing

In navolging van Duitsland en België gaan in Nederland steeds meer stemmen op om kilometerbeprijzing in te voeren. Een toenemend aantal politieke partijen en belangenorganisaties zien in kilometerbeprijzing het instrument om de files op de Nederlandse snelwegen terug te dringen en de CO2-uitstoot te reduceren. Het lijkt een kwestie van tijd voordat we ook in Nederland extra gaan betalen voor een groot deel van de afgelegde kilometers.

Mocht Nederland daadwerkelijk kilometerbeprijzing gaan invoeren, ziet u met TLNplanner wat daarvan de consequenties zijn. In dat geval ondergaat TLNplanner een update zodra alle details bekend zijn. Het voordeel voor u: ruim voor de dag waarop de kilometerbeprijzing ingaat, berekent u eenvoudig met welke extra kosten u wordt geconfronteerd en welke kosten u kunt doorberekenen. Dat verschaft u tijd om klanten te informeren en zonodig maatregelen te nemen.

Nieuwe toltarieven in TLNplanner

Nieuwe toltarieven worden altijd z.s.m. in de TLNplanner geüpdatet. Zo kunt u vooraf alvast inspelen op de wijzigingen en heeft u voldoende tijd om uw klanten te informeren.

Transportkosten berekenen

Offertes opstellen doet u met TLNplanner. U kiest zelf het voertuigprofiel dat als basis dient voor het berekenen van uren en kilometers. Vervolgens is het aan u om te bepalen hoe u de transportkosten berekent: op basis van kosten per kilometer, kosten per uur en/of vaste kosten.

Wilt u tijd inplannen voor laden en lossen of voor de wettelijke verplichte rusttijden? U kunt zelf verblijftijden per routepunt ingeven of extra rijtijdonderbrekingen of rustpauzes aan de route toevoegen. Het resultaat: accurate, betrouwbare en realistische offertes zonder ongewenste verrassingen voor u en uw klanten.

Test 15 dagen gratis

Nu testen »

TLNplanner aanschaffen

Bestel direct »

Test 15 dagen gratis

Nu testen »

TLNplanner aanschaffen

Bestel direct »

Gratis online demo TLNplanner

Vraag nu aan »