Jan van Dam Transport verzorgt al meer dan twee decennia transport van industriële machines wereldwijd. Het bedrijf is echter voornamelijk actief in de regio’s Benelux, Frankrijk, Duitsland en Spanje. In het kader van het complete dienstenpakket vervoeren de chauffeurs niet alleen de machines, maar plaatsen en monteren zij deze ook bij de klant op locatie.

Inzet TLNplanner

Om de routes te berekenen kwam Jan van Dam Transport via Transport Logistiek Nederland terecht bij de standaard routeplanner, TLNplanner DVD. Deze wordt voornamelijk ingezet voor de optimalisatie van de dagelijkse planning en de nacalculatie van uitgevoerde transporten op basis van gereden kilometers en tolkosten. Om de routes zo efficiënt en rendabel mogelijk te maken, wordt er ook gekeken naar aangeboden vrachten langs de te rijden route.

TLNplanner wordt ook vaak gebruikt bij het opstellen van offertes. Hierin zijn tolkosten en kilometers een belangrijke factor. Tevens wordt de routeplanner ingezet om rijtijden na te rekenen, zodat de planner een exact inzicht heeft per wanneer een auto moet vertrekken om op het juiste tijdstip bij de klant te zijn. Tot slot wordt de routeplanner ingezet om tankstations en wegrestaurants te zoeken voor de chauffeurs.

Planners erg te spreken over TLNplanner internet 2012

Met de komst van TLNplanner internet 2012 is Jan van Dam Transport overgestapt van DVD naar internet. Belangrijke reden hiervoor was onder andere de behoefte aan uitbreiding van het aantal licenties. De eerste bevindingen van Jan van Dam zijn erg positief. De planners zijn bijvoorbeeld erg te spreken over de toegenomen snelheid en gebruiksvriendelijkheid.

Belangrijke voordelen

Een ander voordeel is dat er eenvoudig een prijsopgave gemaakt kan worden met TLNplanner. Wanneer het aantal kilometers en de tolkosten van een rit dan ook nog eens netjes op een rij staan, kan de organisatie een scherpe kilometerprijs aanbieden en een passend voorstel doen. Deze functionaliteit is ook van belang wanneer er een vracht aangenomen wordt via een online vrachtwisselingdienst, zoals Teleroute. In één oogopslag zien de planners hoeveel kosten er op een bepaalde route zijn, en kunnen zij een juiste inschatting maken of het geboden tarief interessant is.

Gebruik net als Jan van Dam Transport ook TLNplanner »

Test 15 dagen gratis

Nu testen »

TLNplanner aanschaffen

Bestel direct »

Gratis online demo TLNplanner

Vraag nu aan »

x

Verhoging Duitse Maut vanaf 1 december 2023!

icon tlnplanner tracing

Bereken nu de impact van de Duitse tolverhoging met TLNplanner!

 

Test gratis! »